jueves, 22 de octubre de 2009

GARMO NEGRO






Una trucada d’última hora de l’Enri capgira el plans del cap de setmana. M’apunto a l’oferta d’anar, juntament amb la Fina i la Roser, al Pirineu Aragonès per fer el Garmo Negro i Peña Telera. El Garmo ja el vaig fer abans que es fonguessin les neus d’aquest any i hem vaig quedar amb les ganes de fer els Algas i l’Argualas per completar el circ, va faltar temps......
Quedem per divendres a quarts de 6 de la tarda per anar cap a Sabiñánigo on ens allotgerem al nostre “petit refugi”. Dissabte a les 7 del matí toquen “diana”, esmorzem com campiones i cap a Panticosa. Deixem el cotxe al llac i enfilem el sender que puja cap la Mallata de Argualas. Pel camí trobem alguns senderistes, un d’ells ens dona un “consell” poc encertat, comentaris entre nosaltres.....El dia està tapadot, sobretot als cims, cauen algunes gotes i la xafogor que feia al pàrquing s’esvaeix com més ens enfilem. Els cops d’aire i les boirines refresquen l’ambient.



Nosaltres seguim amb ganes de fer cim. Deixem un camí que va cap el ibón de Arnales a la dreta i ens dirigim cap el Coll de Pondiellos, pugem per una canal, on hem de fer servir les mans en algun pas. Deixem la canal per seguir el camí que flanqueja a l’esquerra la muralla vermellosa del Garmo, on seguint les fites, ens condueixen fins un collet, on hi ha un petit llac amb una clapa de neu. Aquí ja fa estoneta que ens va plovisquejant i la visibilitat es redueix, tot i així nosaltres continuem seguint les fites que ens portaran a la cresta on seguint-la a la dreta amb poca estoneta serem el cim. El temps no és gens agradable, cops de vent fred, boira i neu granulada ens donen la benvinguda.




Aprofitem per fer la foto del cim i en un petit espai s’intueixen els llacs de Pondiellos sota la cresta. Baixem tot seguit per la tartera fins el petit llac amb neu i desfem el camí de baixada pel mateix itinerari que hem pujat. Ens aturem sota la pluja suau per menjar una mica i cap a Panticosa. Tornem al “petit refugi” per dutxar-nos i anar de visita a Jaca, botiga d’esports i pastisseria capten la nostra atenció. De retorn al refugi, preparen un sopar amb espaguetis a l’all i una amanida per xupar-s’hi els dit!!!! I els postres????? Magnífics!!! Ens ho hem guanyat!
Ha tornat a quedar per fer el circ de l’Algas i l’Argualas, es resisteixen......avui no tocava.








No hay comentarios:

Publicar un comentario